Sikkerhed

Eftersom robotteknologi i plejesektoren først rigtig har taget fart inden for de seneste par år, er det forståeligt, at mange er bange for udviklingen. Det er menneskeligt at frygte noget nyt. Derfor modtager vi også mange henvendelser fra folk, som tvivler på sikkeheden omkring robotternes håndtering af menneskebørn.

Man kan dog være ganske rolig. Der er endnu ikke registreret nogen tilfælde af børn, der er kommet alvorligt til skade i omgangen med plejerobotter. Statistisk set sker der langt flere fejl, når der er mennesker involveret, end når der kun er tale om robot-personale. Ganske ligesom selvkørende biler er langt mere sikre end biler der styres af mennesker, er en robot-vuggestue også langt mere sikker end en vuggestue ledet af mennesker.*

Læs om de udførlige tests der gennemføres af plejerobotterne, før de kommer på markedet.

Som en ekstra sikkerhed er institutionen udstyret med avanceret måle- og overvågnings-udstyr. Det sikrer, at forældre altid kan følge med i miljøet og barnets nøjagtige puls, temperatur, sindstilstand og meget andet. Desuden streames alle institutionens datapunkter i real time til vores big data samarbejdspartnere i Silicon Valley. Her knuses tallene ved hjælp af avancerede algoritmer. Det gør det muligt for os at analysere præcis, hvordan vi kan forbedre alle aspekter af vores virksomhed.

* Baseret på tal fra 2016